Audrey over het Corona-paspoort

Gepubliceerd op 15 oktober 2021 om 16:51

Op 25 september werd de zogenaamde ‘Gezondheidspas’ ingevoerd. Dit betekent dat je als niet-gevaccineerde niet meer zomaar gebruik kunt maken van allerlei maatschappelijke voorzieningen, zoals restaurant, theater en bioscoop. De maatschappelijk ophef over de invoering van dit beleid is groot en de discussies fel. Veel mensen die ervoor gekozen hebben zich niet te laten vaccineren voelen zich geraakt. Zowel in concrete zin, als ook emotioneel. Daarom wil ik vanuit MindFlow’rs graag een stukje ondersteuning of houvast bieden door het delen van persoonlijke verhalen en ervaringen.

Daarom vroeg ik een aantal mensen die ik al eerder interviewde voor Mindflow'rs hoe zij dealen met deze nieuwe ontwikkelingen. In dit artikel lees je wat deze maatregelen betekenen voor Audrey, wellicht bekend door haar mooie gedichten op Instagram. Ik vroeg Audrey om te reageren om de volgende drie vragen. En dit zijn haar antwoorden: 

1. Wat maakt het aangekondigd beleid vanaf 25 september bij je los aan gedachten en emoties?

Een soort opluchting. Gek hè? Dat hetgeen gaat uitkomen wat er door ons al tijden wordt gezegd. Ik voel niet eens boosheid of frustratie. Eigenlijk meer een gelatenheid. Zoiets van, ik zie wel hoe het voor mij gaat uitpakken. Wel weet ik zeker en daar sta ik voor 100% achter, ik verloochen mezelf niet. Ik ga niet overstag om te laten vaccineren en ik ga zeker ook niet testen voor toegang tot iets. Dan maar geen lolletje, ik zoek mijn eigen lolletjes wel op.

2. Welke dilemma's kom je in jouw persoonlijke leven tegen door dit nieuwe beleid?
Geen dilemma's! Ik doe gewoon niet mee aan deze belachelijke controle-show. De hoofdrol mogen ze aan iemand anders geven.

3. Hoe probeer je hiermee om te gaan/ hoe relativeer je je gedachten/ hoe kalmeer je je gemoed?
Gewoon doorgaan met wat ik al deed. Goed voor mezelf en mijn gezin zorgen. Mezelf spiritueel meer ontplooien. Focussen op wat wel kan. Focussen op wat wel goed gaat. Alle successen vieren. Gelijkgestemden opzoeken, samen de demo's lopen. Maar ook af en toe stoom afblazen door flink te schelden, een potje te huilen. Toestaan en toegeven dat het ook gewoon k*t kan zijn.

Rating: 0 sterren
0 stemmen

LEES OOK

Petra (38, Docent Engels)
"Dat we in deze tijd mogen leven is fantastisch. Dat meen ik! Maar wel ook heftig...

Nadia (34, Ondernemer)
"In de angstpsychose vergeet je te zien hoeveel positieve ontwikkeling er gaande is!" 

Fiona (34, Ondernemer)
“De verandering moet van binnen uit komen.Dat is al aan de gang en het is unstoppable!”


GOOD TO KNOW

De interviews op MindFlow'rs.nl geven een inkijkje in de persoonlijke visie en mindset van mensen die kritisch zijn over het huidige Corona-beleid en zijn bedoeld om mensen te inspireren die zoekende zijn in deze roerige tijd. Wanneer je verschillende interviews leest, zal je ontdekken dat deze visies verschillen. Sommige mensen die ik sprak zijn overtuigd van een achterliggend plan, anderen stellen zich enkel kritische vragen bij bepaalde beleidskeuzes. Het is een bewuste keuze dit hele spectrum aan bod te laten komen. Daarom dit verzoek:

Laat je inspireren door de verhalen die jou aanspreken
en hou het respectvol richting de mensen die er een andere visie op nahouden! 


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.