Fiona over het Corona-paspoort

Gepubliceerd op 27 september 2021 om 16:00

Op 25 september werd de zogenaamde ‘Gezondheidspas’ ingevoerd. Dit betekent dat je als niet-gevaccineerde niet meer zomaar gebruik kunt maken van allerlei maatschappelijke voorzieningen, zoals restaurant, theater en bioscoop. De maatschappelijk ophef over de invoering van dit beleid is groot en de discussies fel. Veel mensen die ervoor gekozen hebben zich niet te laten vaccineren voelen zich geraakt. Zowel in concrete zin, als ook emotioneel. Daarom wil ik vanuit MindFlow’rs graag een stukje ondersteuning of houvast bieden door het delen van persoonlijke verhalen en ervaringen.

Daarom vroeg ik een aantal mensen die ik al eerder interviewde voor Mindflow'rs hoe zij dealen met deze nieuwe ontwikkelingen. In dit artikel lees je wat deze maatregelen betekenen voor Fiona Zwart, bekend van onder andere Café Weltschmertz en haar movement 'Make that Change'. Ik vroeg Fiona om te reageren om de volgende drie vragen. En dit zijn haar antwoorden: 

1. Wat maakt het aangekondigd beleid vanaf 25 september bij je los aan gedachten en emoties?

Een gevoel van 'told you so'. Ik wist dat dit er aan zat te komen. Maar toch deed het even pijn toen het werkelijkheid was. Echter geeft het mij ook veel vertrouwen dat heel veel mensen, ongeprikt én geprikt, aangeven dat ze dit beleid niet steunen. Ik verwacht veel burgelijke ongehoorzaamheid. 

2. Welke dilemma's kom je in jouw persoonlijke leven tegen door dit nieuwe beleid?
Eigenlijk niet zoveel. Ik ga naar plekken toe waar ik welkom ben. Als mensen mij niet meer binnen willen laten omdat ze de regels blijven volgen, dan heb ik ook geen behoefte om daar te zijn.

3. Hoe probeer je hiermee om te gaan/ hoe relativeer je je gedachten/ hoe kalmeer je je gemoed?
Ik ben elke dag bezig met iets wat er toe doet. Elke post die ik schrijf, elk interview die ik maak, dat doe ik vanuit mijn hart. Het is een uitdagende tijd maar ook een enorme tijd van persoonlijke groei. Het vuur van liefde in de ogen van mensen die opstaan tegen dit beleid, vind ik elke dag weer ontroerend en inspirerend. Ik ben er van overtuigd dat het licht altijd zal winnen van het duister, maar besef me wel dat het tijd nodig heeft en een lange adem vraagt.

Rating: 0 sterren
0 stemmen

LEES OOK

Wendy (44, Jeugdprofessional)
"Ik geloof dat wij als een vuurtoren in de mist ons licht gaan schijnen, en dat dát aantrekkelijk wordt."

Nadia (34, Ondernemer)
"In de angstpsychose vergeet je te zien hoeveel positieve ontwikkeling er gaande is!" 

Fiona (34, Ondernemer)
“De verandering moet van binnen uit komen.Dat is al aan de gang en het is unstoppable!”


GOOD TO KNOW

De interviews op MindFlow'rs.nl geven een inkijkje in de persoonlijke visie en mindset van mensen die kritisch zijn over het huidige Corona-beleid en zijn bedoeld om mensen te inspireren die zoekende zijn in deze roerige tijd. Wanneer je verschillende interviews leest, zal je ontdekken dat deze visies verschillen. Sommige mensen die ik sprak zijn overtuigd van een achterliggend plan, anderen stellen zich enkel kritische vragen bij bepaalde beleidskeuzes. Het is een bewuste keuze dit hele spectrum aan bod te laten komen. Daarom dit verzoek:

Laat je inspireren door de verhalen die jou aanspreken
en hou het respectvol richting de mensen die er een andere visie op nahouden! 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.