Wendy over het Corona-paspoort

Gepubliceerd op 26 september 2021 om 15:49

Op 25 september werd de zogenaamde ‘Gezondheidspas’ ingevoerd. Dit betekent dat je als niet-gevaccineerde niet meer zomaar gebruik kunt maken van allerlei maatschappelijke voorzieningen, zoals restaurant, theater en bioscoop. De maatschappelijk ophef over de invoering van dit beleid is groot en de discussies fel. Veel mensen die ervoor gekozen hebben zich niet te laten vaccineren voelen zich geraakt. Zowel in concrete zin, als ook emotioneel. Daarom wil ik vanuit MindFlow’rs graag een stukje ondersteuning of houvast bieden door het delen van persoonlijke verhalen en ervaringen. Daarom vroeg ik een aantal mensen die ik al eerder interviewde voor Mindflow'rs hoe zij dealen met deze nieuwe ontwikkelingen. In dit artikel lees je wat deze maatregelen betekenen voor Wendy de Jong Vis, de oprichtster van het Instagram account ‘Verbonden Wereld’ en hoe zij hiermee omgaat!


Bring it on!


Om me heen merk ik veel paniek en verontwaardiging nu dat de testmaatschappij eraan komt. Ik snap dat natuurlijk heel goed, maar ik kies er voor mezelf niet meer voor om in deze slachtofferrol te stappen. Het levert namelijk niks op, behalve onvrede. Ik voel de laatste tijd veel berusting en ook een soort van enthousiasme. Iets van: “Bring it on!”

Los van het feit dat we wisten dat dit ging komen, denk ik ook dat het nodig is. Anders zou het mensen niet raken. Als mensen niet gaan voelen waar het zeer doet, zullen ze ook niet geprikkeld worden om in beweging te komen. Ikzelf ben therapeut van beroep. Ook daar zie ik vaak dat mensen pas bereid zijn om te veranderen als het echt begint te wringen en het pijn begint te doen. Anders kiezen mensen toch vaak de bekende weg en blijven ze hangen in dezelfde patronen.

 

Bewustwording


Wat mij helpt in het behouden van mijn innerlijke balans, is dat ik zie dat er – zeker in vergelijking met vorig jaar - zo ontzettend veel mensen bewust aan het worden zijn van wat er speelt. Iedereen op zijn of haar eigen manier. En dat is ook precies de bedoeling. Alleen al in mijn eigen netwerk bijvoorbeeld, zijn er steeds meer mensen die letterlijk opstaan tegen de recente ontwikkelingen en zelfs mee zijn gaan demonstreren. Voor de een was de maat vol door het zien van de beelden van Zandvoort in relatie tot haar eigen frustratie over het moeten missen van de festivals. Een ander die zelf wel koos voor de prik, maar mee liep met de demo omdat hij vindt dat iedereen daarin een vrije keuze zou moeten hebben. Doordat hij merkt dat zijn vrouw nu onder druk wordt gezet komt hij in beweging. Dat vind ik echt mooi! Dat is dus echt liefde! Voor een van mijn collega’s is de grens bereikt omdat ze vindt dat de kinderen met rust gelaten moeten worden.

En zo zie ik dus dat mensen nu, allemaal met hun eigen motieven en beweegredenen, zich beginnen te verenigen. En daarmee is het verzet enorm aan het groeien. Wauw!!! Magisch vind ik dat! We zijn met zoveel mensen. Het gaat niet meer om duizenden. Het gaat echt om miljoenen! Ik zet me in voor een verbonden wereld. Dus dat vind ik echt geweldig om te zien. 

 

>> Ben je nieuwsgierig naar wat Wendy ertoe bracht om het Instagram-account Verbonden wereld te starten? En hoe haar persoonlijke proces verlopen is? Lees dan ook het Mindflow'rs interview met Wendy!

Voorbereid

 

Tijdens onze zomervakantie in Frankrijk hadden wij al ervaren wat de gevolgen waren van het invoeren van ‘de green pass’. In die zin zijn we wel een soort van voorbereid op wat er nu gaat gebeuren in Nederland. Op vakantie ben ik wel even heel kwaad geweest, omdat allerlei voorzieningen voor ons niet toegankelijk waren. Op een gegeven moment heb ik echter de knop omgezet en heb ik bewust besloten onze vakantie daar niet door te laten verpesten. Wat mij daarbij geholpen heeft, is echt gaan omdenken. ‘Oké, ik kan nu niet meer naar kastelen; dan hebben we meer tijd om te genieten van de natuur en elkaar. We kunnen niet meer naar restaurant, dan kopen we lekkere dingen in de supermarkt en gaan picknicken’. Ik ging me richten op alles wat het me opleverde in plaats van wat het me ontnam. Het bracht meer rust, speel-en leesplezier, ontspanning en creativiteit. Die mindset vraag om flexibiliteit van geest en het loslaten van oude denkpatronen (van ‘zo moet het…’) en verwachtingen.

 

Creatief

 

Wat ik in Frankrijk heb gezien is dat mensen super creatief werden door de maatregelen. In de streek waar wij verbleven, was de vaccinatiegraad erg laag. Overal waren picknicks, jongeren kwamen met muziekboxen, plastic flamingo’s en gekkigheid hun eigen feestje vieren. Ik verheug me erop om te zien hoe mensen in Nederland hiermee om zullen gaan. Daar komen vast weer hilarische en hartverwarmende situaties van. We hebben het systeem niet nodig! Tenminste niet als het gaat om een beetje vertier. We bouwen onze eigen feestjes, we trekken meer de natuur in en komen samen met gelijkgestemden om te filosoferen, demonstreren of manifesteren.

 

Klaar

 

Ik was afgelopen weekend nog in de stad om een terrasje te pakken en ik keek om me heen en dacht: ‘ga ik dit echt missen?’. Het systeem waarbij mensen braaf hun paspoort gaan laten zien om mee te kunnen. De slaafse mentaliteit. Tussen platgeslagen zielen, die zich overgeven aan de grillen van het beleid en hun soevereiniteit uit handen geven. Het antwoord voor mij was duidelijk ‘NEE, ik ga dat niet missen!’. Ik voel echt dat ik er klaar mee ben. Het boeit me gewoon niet meer. Maar misschien boeit het me al een hele lange tijd niet meer.

Nieuwe Wereld

 

Mensen zijn geneigd om zich ontzettend vast te houden aan het oude. Maar die nieuwe wereld die we aan het bouwen zijn, is zoveel mooier. Met zoveel fantastische mensen die er echt wat van willen maken. We worden steeds creatiever en we vinden onze weg wel: er overheen, onderdoor of achterlangs. Zoals ik ook al in het Mindflow'rs interview zei' 'ik geloof dat wij als een vuurtoren in de mist ons licht gaan schijnen, en dat dát aantrekkelijk wordt.' en daar ben ik nog steeds van overtuigd. Er gaan ook nog steeds mensen hard tegenin, maar ik zelf dus niet meer. Die fase heb ik gehad. Het kost me te veel energie en het levert niks op. Dan kan ik die energie beter besteden aan wat ik wél wil in plaats van vechten tegen wat ik niet wil…

 

Liefde & Vertrouwen

 

Voorlopig vind ik het dus alleen maar heel mooi om te zien wat er gebeurt om me heen. Ik zie dat we meer en meer aan het organiseren zijn. En ik zie dat de machthebbers bang zijn en haast hebben, waardoor ze steeds meer fouten gaan maken. Het enige wat we te doen hebben is onze rug recht houden en in liefde en vertrouwen blijven. En ons licht schijnen op de donkerte. Buiten ons, maar ook in onszelf.

 

We naderen in mijn ogen een kritisch punt of hebben dat misschien al bereikt. Dat betekent niet dat ik denk dat we er klaar mee zijn. Het zal allemaal nog veel gekker worden. Maar ik zie vooral dat het de laatste stuiptrekkingen zijn van een machtssysteem dat in verval is. Ik hou me amper nog bezig met het nieuws. Ook steeds minder met het nieuws van het tegengeluid. Ik geniet gewoon zoveel mogelijk, ben me aan het ontwikkelen en ik zie het allemaal wel. Het donkerste uur, is het uur voor de zon opgaat!  

Rating: 4.3333333333333 sterren
3 stemmen

LEES OOK

Wendy (44, Jeugdprofessional)
"Ik geloof dat wij als een vuurtoren in de mist ons licht gaan schijnen, en dat dát aantrekkelijk wordt."

Nadia (34, Ondernemer)
"In de angstpsychose vergeet je te zien hoeveel positieve ontwikkeling er gaande is!" 

Fiona (34, Ondernemer)
“De verandering moet van binnen uit komen.Dat is al aan de gang en het is unstoppable!”


GOOD TO KNOW

De interviews op MindFlow'rs.nl geven een inkijkje in de persoonlijke visie en mindset van mensen die kritisch zijn over het huidige Corona-beleid en zijn bedoeld om mensen te inspireren die zoekende zijn in deze roerige tijd. Wanneer je verschillende interviews leest, zal je ontdekken dat deze visies verschillen. Sommige mensen die ik sprak zijn overtuigd van een achterliggend plan, anderen stellen zich enkel kritische vragen bij bepaalde beleidskeuzes. Het is een bewuste keuze dit hele spectrum aan bod te laten komen. Daarom dit verzoek:

Laat je inspireren door de verhalen die jou aanspreken
en hou het respectvol richting de mensen die er een andere visie op nahouden! 


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.