Stay Connected


OVER MIJ

WELKOM!


Leuk dat je de site MindFlow'rs bezoekt en kennelijk nieuwsgierig bent naar de man of vrouw achter deze site. Dat ben ik! Mijn naam is Danielle Posthumus, 38 jaar, trotse mama van Jasmijn, gelukkig met Ruud, verliefd op Maastricht en bezorgd over het huidige Corona-beleid.

Zwaar

En dat bezorgd zijn, dat valt lang niet altijd mee. Sterker nog; dat viel me de afgelopen maanden behoorlijk zwaar. Want als je eenmaal begint met kritisch nadenken over het Corona-beleid dan komt er heel wat op je af. Met dank aan de algoritmes van m'n social media accounts ;-) 

Begin januari 2021 ging ik vanuit een onbestemd, doch indringend gevoel dat de beleidskeuzes niet, of op z'n minst niet meer klopten, op zoek naar posts van mensen die zich net als ik vragen stelden bij de avondklok en het testbeleid in het primair onderwijs. Hoe meer alternatieve en kritische bronnen ik las, hoe minder ik nog onder de indruk was van de 'angstwekkende' berichtgeving uit de mainstream media over nieuwe en nóg besmettelijkere varianten. Maar eerlijk is eerlijk; 'het kritische tegengeluid' is nu ook niet bepaald geruststellend. Integendeel... 

Uitdaging

Persoonlijk vind ik het een hele uitdaging om in deze tijd kritisch te zijn, je te verdiepen in alles wat gevoelsmatig niet klopt, zonder je daarin te verliezen. Je kunt eindeloos scrollen, klikken, lezen, liken en delen. Maar dat komt je gemoedsrust vaak niet bepaald ten goede... Het intensief met Corona bezig zijn maakte me regelmatig behoorlijk onrustig. Hoe ga je om met gevoelens van bezorgdheid en angst, maar soms ook frustratie en boosheid? Voor mij persoonlijk was het geen optie om dan maar niet meer zoveel informatie tot me te nemen. Ik voel een soort morele verplichting om niet weg te kijken van de dingen die naar mijn idee inconsistent zijn. Ook al kan ik ze niet beïnvloeden. Maar hoe doe je dat zonder dat het een te grote stempel drukt op je mentale en emotionele welzijn? 

Juist Nu 

Ik ben ervan overtuigd dat ik niet de enige ben die worstelt met dit soort vraagstukken. Regelmatig hoor ik van mensen om me heen dat ze zoekende zijn in hoe zich te verhouden tot het Corona-beleid. Daarbij zie ik ook mensen afhaken; kiezen voor een houding van 'het zal allemaal wel'. Een soort verschuiving in mindset van 'why?' naar 'whatever...'. Een verschuiving die we ons in deze roerige tijd eigenlijk niet kunnen permitteren. Hoe verleidelijk het soms ook is om het allemaal langs je heen te laten gaan. Ik ben van mening dat het juist nu ontzettend belangrijk is om betrokken te zijn, vragen te stellen, je eigen research te doen en je uit te spreken over de dingen waar je kritisch over bent. Dat vraagt om kracht en moed. Uit eigen ervaring weet ik dat het niet vanzelfsprekend is die bronnen in jezelf telkens weer opnieuw te vinden en aan te boren. 

MindFlow'rs

Voor mij persoonlijk is Isa Kriens daarin een inspirerend voorbeeld geweest. Meermaals heb ik me afgevraagd hoe zij erin slaagt om dag in, dag uit bezig te zijn met Corona en alles daaromheen. Hoe zou zij zorgen voor innerlijke balans en dealen met allerlei emoties? Waar zou zij de  inspiratie en power vandaan halen om te doen wat ze doet? En zoals Isa zijn er natuurlijk velen...  Zo ontstond het idee om dit soort vragen gewoon eens te gaan stellen aan allerlei mensen die op een krachtige manier kritisch zijn over het Corona-beleid en de antwoorden te verzamelen als MindFlow'rs Interviews. Ter inspiratie voor mezelf en voor alle andere kritische denkers die op zoek zijn naar een mindset die helpt om ondanks de gekke tijd waarin we leven in een positieve flow te blijven. 

Mindflow Workshops

Hoewel het maken van de Mindflow'rs interviews me veel voldoening heeft gegeven dit jaar, kwam met  de invoering van de nieuwe maatregelen in de herfst van 2021 bij mij het besef dat ik niet alleen digitaal, maar ook 'real life' mensen bij elkaar wil brengen, verbinden en inspireren. Dit maakt dat in in december 2021 gestart ben met het organiseren van Mindflow Workshops in samenwerking met allerlei aanbieders op het gebied van persoonlijke groei en bewustwording uit Zuid-Limburg. In de agenda vind je een overzicht van de Mindflow Workshops die staan gepland.