Kees: '“In mijn hoofd ben ik al 6 stappen verder. Dat maakt het best pittig om je elke dag staande te moeten houden in deze 3D-wereld."

Gepubliceerd op 10 november 2021 om 14:21

Kees over Corona 

Visie op de pandemie:

Pandemie?


Grootste uitdaging in Corona-tijd:
Aan alle facetten van mezelf werken


Mantra:
Ik ben liefde, ik ben licht, ik ben waarheid, ik ben!

Tips van Kees

Inspirators: Word je eigen grootste inspirator. Ieder ander zorgt ervoor dat je het buiten jezelf plaatst, wat je uiteindelijk niet dichter tot jezelf doet komen.

Must-reads: Ik haal mijn kennis en informatie vooral uit gesprekken met mensen om mij heen. Verder geloof ik dat elk mens alle kennis al in zich heeft maar dat hij/zij dit enkel moet activeren of zich herinneren. Het is daarom zaak om je bewustzijn te verhogen. Alle bronnen/artikelen die hier iets mee te maken hebben zou ik dan ook aanraden. Gezond water, vasten, mediteren, aan de slag met jouw schaduw-ego etc.

Boeken/ Podcasts: Weltschmerz NEXT (uiteraard ;)), Jorn Luka, Source of Light (SOL), de Wim Hof Methode, de Bijbel.

Muziek voor de Tijd: Alles wat niet mainstream is. Hier is de frequency gekaapt (432 – vs. 440). Kortom, alles wat resoneert.

 


IN GESPREK MET KEES

Het begin…

 

“Misschien is het goed als ik eerst iets vertel over hoe het proces bij mij verlopen is. Ik ben opgegroeid in het Limburgse Horst aan de Maas. En eigenlijk is mijn bewustwordingsproces daar al begonnen. Ik was 13 jaar, zat net op het VWO toen 9/11 plaats vond. Ik denk dat kinderen veel beter kunnen voelen dan volwassenen. Ik wist op dat moment intuïtief ‘we worden belazerd’. Ik voelde dat er iets niet klopte en ben me erin gaan verdiepen en heb toen allerlei dingen ontdekt. Maar goed, dan word je ouder en dan worden andere dingen belangrijk en zo ben ik toch mee die matrix in gezogen.

 

Ik heb verschillende studies gedaan, een eigen bedrijf gestart. Alles liep op rolletjes. Tot maart 2020. Toen ‘kickte alles van vroeger weer in’. Ik besefte al vrij snel; ‘er is niets aan de hand, het is bullshit wat ons verteld wordt…’ En dan ga je al die dossiers weer in, alle agenda’s die ze uit aan het rollen zijn. Kortom, het besef in wat voor een gedirigeerde wereld we leven.

 

In gesprek blijven

 

“Mijn vriendin werkt in het ziekenhuis. Dus zij was juist wel heel erg bezig met het opvolgen van de adviezen van handen wassen, afstand houden, voorzichtig zijn. In het begin had ze dan ook best wel wat weerstand tegen mijn visie op het gebeuren. Hoe we daarmee omgegaan zijn? Ik denk dat je, zolang je met elkaar in gesprek blijft, heel goed eruit kunt komen samen. Bij ons is dat in elk geval wel zo gebeurd. En als dat niet gelukt was, denk ik dat de relatie op een gegeven moment stuk gelopen zou zijn. Weet je; ons is geleerd dat verandering slecht is. Dat je altijd bij iemand moet blijven. Ik geloof dat dat concepten zijn die ons gevangen houden. Loslaten kan naar mijn mening het meest liefdevolle zijn wat je kunt doen als je beseft dat het niet meer matcht.”

 

Onomkeerbaar proces

 

“Mijn vriendin ziet nu ook de absurditeit van alles wat er gebeurt. En als je het eenmaal ziet, dan is dat bewustzijn er ook echt. Je wordt zeg maar wakker en je realiteit is voor eens en altijd helemaal anders. Wat ik mensen zou willen meegeven die worstelen met spanningen in hun familie of vriendschappen doordat ze een andere kijk op het Coronagebeuren erop nahouden, is ‘gun het wat tijd’. Probeer in gesprek te blijven en neem eventueel wat afstand met het vertrouwen dat het collectief bewustzijn groeit. Dat proces is onomkeerbaar.

 

Ik geloof dat mensen de komende periode ofwel bewust gaan worden of wegvallen. Ofwel doordat ze omvallen na 6 shots of omdat ze steeds verder robotiseren of meegaan in deze waanzin. Iedereen heeft namelijk zijn of haar les te leren in hun huidige incarnatie en dat is ook oké. We kunnen simpelweg niet iedereen ‘redden’. Ook dat hoort bij het leven.

Wakker Worden

 

“Veel mensen die ‘wakker’ zijn, zullen erkennen dat het wakker worden een heftig proces is. Je intuïtie beseft heel goed dat het niet klopt en gaat steeds harder spreken. Veel mensen gaan dan op onderzoek uit en worden dan letterlijk geconfronteerd met wat er aan de hand is. Maar als je elke ochtend anderhalf uur alle Insta Stories gaat bekijken, word je zo in die negatieve vibe getrokken. Vrienden gaan je verwijderen of doen alsof je er niet meer bent. Dat is pittig en heeft gewoon z’n weerslag op je systeem.

 

Voor mij ging dat bijvoorbeeld gepaard met hyperventilatie en pleinvrees. Je lichaam gaat op een gegeven moment zeggen; ‘nu is het goed geweest, ga eens aan de slag met jezelf. Dat heeft me enorm geholpen. Ik ben gestart met mediteren, met de Wim Hof methode, koud douchen, ademhaling. Daar word je echt een ander mens van. Inmiddels ben ik zo ver dat ik kan lachen om wat er allemaal gebeurt. Hoe gek het wordt, hoeveel fouten er gemaakt worden. Alle dingen die uitkomen, die mensen al die tijd voorspeld hebben. Door aan de slag te gaan met jezelf, groei je er echt overheen. Je bent de sterkere versie van jezelf geworden. Daardoor kun je observeren. Je laat het niet meer je humeur beïnvloeden.”

 

 

Oproep aan de Massa

 

“Ik zou de massa willen oproepen om eens echt eerlijk naar zichzelf te zijn. De meeste mensen voelen diep van binnen of hun relatie wel of niet ok is, of ze nog gelukkig worden van hun werk, of ze het wel of niet eens zijn met de maatregelen. Ik denk dat er ook een hele grote groep is die voelt dat er vanalles niet klopt, maar die ervoor kiest om niets te doen met dat gevoel omdat men het leventje dat men leidt te leuk vindt. Zoveel mensen die voelen dat het niet klopt en toch nemen ze die prik, of laten ze zich testen. Daarin zie je hoe sterk we geprogrammeerd zijn om ons te conformeren. Hoe sterk die overtuiging is dat veranderen slecht is. Dat stukje ‘doe maar normaal’. Het is echt de minderheid die dat gevoel van ‘het klopt niet’ ook durft uit te spreken en uit te dragen.

Schouder om op te huilen

 

“Voor de degenen die al langer ‘wakker’ zijn, is het denk ik ook goed om te beseffen dat anderen, die nu wakker worden, dat wat wij al hebben doorgemaakt nu in sneltreinvaart moeten consumeren. Dat is best heftig. Ik denk dat wij de schouder om op te huilen moeten zijn. En een lichtend voorbeeld van hoe het anders kan. Veel meer vanuit verbinding.

 

Zelf ben ik actief als vrijwilliger bij Weltschmertz Next. Daarvoor willen we echt toffe content gaan maken. Over spiritualiteit, de waarde van gezond water, de kracht van de zon. Topics waarvan mensen denken ‘nooit geweten dat dat zo zat…’. Ik zie voor mezelf daarnaast een soort rol als coach, beetje raar woord, maar ik wil mensen graag op persoonlijk niveau helpen om alle kracht in zichzelf te vinden. Hen tools bieden die daarbij kunnen helpen. Daar haal ik heel veel energie uit.”

 

Community in het Buitenland

 

“Je ziet ook wel de beweging dat een aantal wakkere mensen wegtrekt naar het buitenland. Voor nu heb ik wel het gevoel dat mijn plek hier is. Dat we hier nog een taak te vervullen hebben. Eind volgend jaar zijn we een heel eind hieruit, dat voel ik. Ik geloof niet in dat dystopische beeld van dat we 10 jaar donkerte tegenmoet gaan. Het kwaad is al zo zichtbaar, zulke rare dingen die gebeuren. Alles wordt nu in sneltrein gepusht. Voor mij voelt dat echt als de laatste stuiptrekkingen. Over een jaar of twee zie ik mezelf wel in een community in het buitenland wonen. Maar tot die tijd blijf ik in Nederland. Het lijkt me geen goed idee als alle wakkere mensen nu wegtrekken.”

 

Bring it On

 

“Ik maak me ook geen zorgen over wat er komen gaat. Ik heb zoiets van ‘bring it on!’. Ik ben niet bang voor de dood. Ook niet voor als mensen doodgaan die ik ken. Daar heb ik vrede mee. Iedereen maakt mee wat hij mee moet maken. Je kunt niet iedereen redden. Misschien is het voor mij ook makkelijker om er zo in te staan, omdat ik geen kinderen heb. En natuurlijk zijn er ook dagen dat ik het niet zo voel. Dat is ook ok. Streng zijn voor jezelf kost enorm veel energie. Want jezelf afwijzen en de emoties als schuld, angst en boosheid die daarbij horen zijn heel lage frequenties. Deze probeer ik daarom zo veel mogelijk bewust te vermijden.”

 

Dystopische Beelden


“Wat het hooghouden van je frequentie betreft, denk ik dat het ook goed is om niet teveel buitenlands nieuws te bekijken. Je hebt er geen controle op en het is ver van je bed. Tenzij er natuurlijk dierbaren daar wonen. Persoonlijk zie ik die dystopische beelden uit Australië hier niet zo snel gebeuren. Daar hebben ze in Nederland de mankracht niet voor. En natuurlijk gaan we hier ook lastige momenten krijgen. Die zijn er nu al. Het besef dat je daarin geleid wordt, kan dingen wel makkelijker maken.

 

‘Ja maar, het is wel mijn werk en mijn inkomen dat op het spel staat’, hoor je veel. Zo zijn we natuurlijk ook al ons hele leven geprogrammeerd. Maar door daar zo krampachtig aan vast te houden, gaan er nooit andere deuren open. Stel je raakt je baan kwijt en je neemt een maand lang de tijd om te bedenken wat je echt tof zou vinden om te doen en om allerlei mensen te spreken. Dan gaat het als een raket, daar ben ik van overtuigd!”

Signalen

 

“Ik merk dat je, naarmate je bewuster wordt, ook meer gaat observeren. En zo ga je ook continu signalen waarnemen. In cijfers, mensen die opeens op je pad komen waarvan je het gevoel hebt ‘dat heeft zo moeten zijn’. Als je er eenmaal op let, zal je ervaren dat we enorm bij de hand worden genomen en geleid. Als ik kijk naar de mensen die ik ontmoet heb, zijn dit voor mij de leukste 1.5 jaar van mijn leven geweest. En natuurlijk sta ik op een bepaalde maner ook liever op een festival onbezorgd mijn ding te doen. Maar dit zijn bij far de meest waardevolle jaren van mijn leven. En dat geldt denk ik niet voor mensen die nog volop in de matrix zitten.”

 

 

Aan de slag


“Ik geloof dat alle oplossingen en alle problemen in jezelf liggen. Je zult in deze tijd dus echt met jezelf aan de slag moeten. Als je daarin volledige rust hebt gevonden, dan komt al het andere letterlijk tot je.
Hoe je dat doet? Ik denk door hele simpele dingen:


* meer tijd met jezelf doorbrengen; rustig worden, wandelen in de natuur

* afscheid nemen van ‘giftige relaties’

* je omringen met mensen met hogere frequenties

* mediteren of bidden; uitspreken waar je dankbaar voor bent of wat je wil manifesteren

* dingen opschrijven

* vasten; dat zet processen in gang die heel waardevol zijn

* koud douchen

* ademwerk

 

Alcohol & Social Media

 

“En door minder alcohol te drinken. Alcohol is naar mijn idee het aller slechtste voor je geest. Het verlaagt je frequentie. Dat is ook de reden dat mensen agressief worden als ze onder invloed zijn. Ik denk dat alcoholgebruik en spirituele ontwikkeling moeilijk samengaan.

 

Datzelfde geldt voor social media. Dat is ook zo giftig. Wat is het enige dat wij als mensen echt hebben? Dat is aandacht. En social media doet onze aandacht wegzuigen van de realiteit. En natuurlijk dient Instagram een doel; zonder dit kanaal zouden veel mensen niet wakker zijn. Maar toch denk ik dat het belangrijk is dat we hier langzaam van weg bewegen. Nadia Duinker adviseert mensen ook om echt eens een periode een social media detox in te lassen, om te ervaren wat dat doet met je systeem.”

 

Terug naar de Basis

 

“Ik denk dat we terug moeten naar de basis. Dat is waar de oplossing van deze crisis ligt. Die ligt niet in vechten tegen wat er nu is. Je kunt op 10 demo’s gaan staan, maar daarmee gaan we de wereld niet veranderen. Natuurlijk is het leuk om samen te komen, maar in feite is het niets anders dan ‘binnen de kaders van de overheid een rondje wandelen.’ Ik denk dat we beter met 25.000 mensen een nieuwe community kunnen bouwen.

 

Daar wringt de schoen en dat vind ik soms lastig. Het liefst zat ik nu al ergens in een boomhut, zelfvoorzienend te leven. In mijn hoofd ben ik al 6 stappen verder. Ik vind het dan ook best pittig om je elke dag staande te moeten houden in deze 3D-wereld. De resonantie is zo weg. Daar ervaar ik elke dag pijn van.”

 

Uitdaging   

 

“In het afgelopen jaar is mij bijvoorbeeld ook steeds duidelijker geworden dat mijn bedrijf eigenlijk niet meer bij me past. Ik voelde dit al lang, maar eerst leek het geen serieuze optie. Mijn compagnon en ik hebben hier de afgelopen 5 jaar zoveel in geïnvesteerd. Maf om te zien hoe lang het duurt voordat je het in je hoofd haalt om naar je gevoel te luisteren. Maar op een gegeven moment voel je zoveel weerstand, zoveel moeite om in een bepaalde situaties te zitten. Letterlijk mijn hele lijf deed pijn, mijn hart deed zeer. Als je op een gegeven moment beseft dat dat aan elkaar gelinkt is, is het helder.


Maar dan moet je de moed verzamelen om het aan je zakelijke partner te vertellen. En dan wil je de zaken ook op een goede manier afhandelen en overdragen. Daarin zit ik nu en dat gaat nog een hele uitdaging zijn. Want enerzijds voel ik dat ik het eigenlijk niet meer kan opbrengen en anderzijds is het een feit dat dat wel nog een tijd zal moeten. Ik weet nog niet hoe dat ik dat ga doen. Het liefst zou ik nu de stekker eruit te trekken. Maar er is ook een stemmetje dat zegt ‘nog even doorbijten’. Wat is de les? ‘Maak eens wat goed af en je wordt beloond?’ of ‘Luister naar je hart, dat is altijd goed?’ Ik ben er nog niet uit, maar ik ben er wel van overtuigd dat het sowieso goedkomt als je dingen met een zuivere intentie doet.”

Rating: 4.25 sterren
8 stemmen

LEES OOK

Fiona (34, Ondernemer)
“De verandering moet van binnen uit komen.Dat is al aan de gang en het is unstoppable!”

Petra (38, docent Engels)
"Dat we in deze tijd mogen leven, is fantastisch. Dat meen is serieus.
Maar wel ook heftig!"

Nadia (34, Ondernemer)

"In de angstpsychose vergeet je te zien hoeveel positieve ontwikkeling er gaande is."


GOOD TO KNOW

De interviews op MindFlow'rs.nl geven een inkijkje in de persoonlijke visie en mindset van mensen die kritisch zijn over het huidige Corona-beleid en zijn bedoeld om mensen te inspireren die zoekende zijn in deze roerige tijd. Wanneer je verschillende interviews leest, zal je ontdekken dat deze visies verschillen. Sommige mensen die ik sprak zijn overtuigd van een achterliggend plan, anderen stellen zich enkel kritische vragen bij bepaalde beleidskeuzes. Het is een bewuste keuze dit hele spectrum aan bod te laten komen. Daarom dit verzoek:

Laat je inspireren door de verhalen die jou aanspreken
en hou het respectvol richting de mensen die er een andere visie op nahouden! 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.