Nadia: “In de angstpsychose vergeet je te zien hoeveel positieve ontwikkeling er gaande is. Geweldige alternatieven, die zich in een sneller tempo ontwikkelen dan ooit!"

Gepubliceerd op 17 augustus 2021 om 20:05

Nadia over Corona 

Visie op de pandemie:

De grootste mensenrechtenschending in onze geschiedenis die stiekem de accelerator is van de grootste shift in menselijk bewustzijn in onze geschiedenis. Zo heb ieder nadeel zijn voordeel.


Grootste uitdaging in Corona-tijd:
Open blijven staan voor andersdenkenden zodat je zelf niet bewust of onbewust deelneemt aan het spel van verdeel en heers.


Mantra:
Zolang je zorgt voor een positieve flow van je eigen energie, doe je al genoeg voor het geheel. 

Tips van Nadia
Must-reads: Agenda 2030 UN, The Hunger virus, Covid19 (Oxfam Novib), Stichting Vaccinvrij, Het Artsencollectief, Pierre Capel, Drosten paper review, Roadmap to Health EC, Annual Report Global Monitoring Preparedness Board

Boeken/ Podcasts: Dossier Mexicaanse Griep (Daan de Wit), The living Gita (Sri Swami Satchidananda), HB, een nieuwe tijd breek aan (Ronald Jan Heijn), The China Study (T. Collin Campbell), The secret life of water (Masuru Emoto), The Trueman Show van Jorn Luka, Kukuru van Giel Beelen,

Muziek voor de Tijd: Perceptie-Deceptie van Def P (het hele album), Lauren Hill - I get out &  I find it hard to say, Paolo Nutini - Iron Sky 

 


IN GESPREK MET NADIA

Stadium Voorbij

 

“Hoe ik deal met nieuwe ontwikkelingen wat de Corona-maatregelen betreft? Ik ben inmiddels op een punt gekomen dat ik er bijna een beetje melig van word. Ik zit natuurlijk ook al zo lang, zo diep in deze materie dat ik ver vooruit kan kijken. En toch was ik in het verleden, ondanks dat ik het aan zag komen, regelmatig overrompeld door nieuwe maatregelen. Dat station ben ik gelukkig een beetje gepasseerd. Als je bijvoorbeeld kijkt naar het sluiten van het nachtleven onlangs; als iemand dat had moeten aangrijpen, was ik het wel. Toegegeven; ik had niet zo vroeg verwacht. Dus mijn hoofd heeft wel even gerateld over wat de reden zou zijn dat men dit zo snel zou doen. Ik vond het opmerkelijk, maar ik was er niet door uit het veld geslagen dit keer.

In het verleden hoopte ik tegen beter weten in dat het anders zou uitpakken. En dan kreeg ik telkens een opdonder als het dan tóch gebeurde. Gelukkig raakt deze ontwikkeling me ook minder hard omdat onze zaak niet afhankelijk is van de nachtcultuur. De financiële impact valt dus mee. En ik probeer het ook van de positieve kant te bekijken; ik hoop dat meer mensen nu eindelijk eens boos worden. De clubs die er na anderhalf jaar weer met goed vertrouwen zijn ingestapt. Die opstartkosten gemaakt hebben, wellicht nog extra geïnvesteerd. Nu moet je toch keer echt door het dak gaan van woede, denk ik dan. Of jonge mensen, die zo’n vaccin nemen voor hun werk of om weer te kunnen reizen. Ik zou me zó belazerd voelen; ik zou woedend zijn…”

 

Opgebrand

 

“Ik heb die fase van verontwaardiging en boosheid zelf heel intens doorgemaakt. Ik ben er in 2020 zó hard ingevlogen qua emoties. De eerste video’s die ik opnam, kwamen uit mijn tenen. Ik kon letterlijk niet slapen ’s nachts, omdat ik kookte van woede. Dat heeft mij op energetisch niveau opgebrand. Ik wilde alles lezen, alles weten, overal bovenop zitten. En als je je uitspreekt, dan krijg je natuurlijk ook veel reacties op je af. Ik was ontzettend aan het strijden, bereikte veel mensen en bracht daarmee ook echt iets teweeg. Maar ik zat helemaal niet lekker in mijn energie. Ik was niet blij gewoon…”

 

Switch

 

“Eind 2020 kwam het besef van ‘daar moet ik iets aan gaan doen’. Ik was zo’n groot deel van de dag slecht nieuws aan het consumeren, dat heeft gewoon een heftige impact op je gevoelssysteem en je energie. En als alles energie is - wat ik geloof - dan kan ik van de daken schreeuwen wat ik wil, maar wat bereik ik dan? Bovendien leidde het me ook af van hetgeen waar ik me eigenlijk op wilde focussen. Namelijk het alternatief waar ik wél blij van word. Op een gegeven moment heb ik de switch gemaakt. Ik besloot een social media break in te lassen. Ik wilde kijken wat het met me zou doen als ik me niet continu zou overspoelen met prikkels. En sindsdien heb ik een betere balans gevonden.”

 

Balans

 

“Ik doe nu ook bewust meer leuke dingen voor mezelf; ik sport veel, ik dans, ik ga naar feestjes en als die er niet zijn, organiseer ik ze zelf. Ik doe meer dingen met mijn kinderen, zonder me schuldig te voelen dat ik niet aan mijn werk toekom. Ik probeer liever en toleranter naar mezelf te zijn. En mijn energie hoog te houden. Door minder online te zijn, meer boeken lezen. Ik heb echt bewust een aantal veranderingen aangebracht. Zo ben ik ook gestopt met drinken. Voor je het weet, drink je elke dag een paar wijntjes. Ter ontspanning denk je dan, maar dat is niet zo; je wordt met een minder fris hoofd wakker en dan baal je van jezelf. Ik heb echt geprobeerd om die pieken eruit te halen, waardoor de dalen ook minder hard zijn…”

Rock Bottom

 

“Toch zijn er ook zeker nog wel momenten dat ik ook rock-bottom zit hoor. Dat is vrij onvoorspelbaar. Maar ik merk dat het vaak de momenten zijn waarop ik besef dat ik dingen moet loslaten uit het oude leven waar ik aan gehecht ben. Dingen die ik al langer voelde, maar nog niet eerder durfde om daar een besluit over te nemen. Dat kan best heftig zijn, want het gaat vaak gepaard met rouw. Ik probeer dat ook echt te doorvoelen. Daar kan ik dan heel emotioneel van worden, veel tranen over laten. Maar dat voelt wel als een helend proces. Ik geloof dat er geen groei of ontwikkeling kan zijn zonder crisis, zonder pijn te doorvoelen. Dus ik probeer mijn dieptepunten ook op die manier te benaderen. Ik probeer ze te omarmen, in plaats van ze uit de weg te gaan. Dat zijn de lessen van het leven. Als je daarvan wegloopt, blokkeer je je ontwikkeling of je drijft steeds verder van jezelf af.”

 

Over deuren die sluiten en openen

 

“Voor mij kunnen die dieptepunten met allerlei dingen te maken hebben. Met het loslaten van een vriendschap bijvoorbeeld. Niet dat je iemand echt opgeeft, maar dat je je realiseert dat het nu even niet zo is als het was en dat het dat voorlopig waarschijnlijk ook niet meer wordt. Ik denk dat veel mensen de komende tijd geconfronteerd gaan worden met dat soort processen. Het besef van ‘als ik mijn rug recht houd, betekent dat dat ik dat en dat niet meer kan’, terwijl dat wel altijd een onderdeel is geweest van je leven…

Zelf merk ik, sinds ik bewuster met mijn energie bezig ben en niet meer zoveel van mezelf moet, behalve het werken aan positieve flow in mijn lichaam, dat voor iedere deur die sluit, een andere deur opengaat. En dat gebeurt veel sneller dan je je kunt voorstellen. Dat is hoe het kosmisch werkt. Het loslaten van het een geeft ruimte voor het ander.”

 

Overgave & Moed

 

“We zijn vaak geneigd om vast te houden aan het oude, dat zijn onze gewoontes en dat voelt vertrouwd en veilig. Loslaten voelt onveilig, omdat we niet kunnen zien wat ervoor in de plek komt. Je moet je dus kunnen overgeven aan het onbekende. Maar ik ben ervan overtuigd dat als je bepaalde beslissingen maakt vanuit je hart, er andere dingen op je pad gaan komen. Dingen waar je nooit bij uit was gekomen als je die andere deur niet dicht had gegooid. Dat proces vraagt moed. Dat is dat gevoel van ‘van de hoge duikplank springen’ waar Isa Kriens over sprak tijdens haar speech bij Vrouwen voor Vrijheid.”

Dealen met Emoties

 

“Hoe ik om ga met die rock bottom momenten? Ik geef me er tegenwoordig helemaal aan over. Dan blijf ik een dag thuis en kan ik bij wijze van spreken een hele dag in bed liggen huilen. Gelukkig heb ik een man die daar begrip voor heeft, die me laat gaarkoken in mijn ellendige soep. Ik ga er dus echt doorheen. Zeker nu ik geen verdoving meer heb van alcohol om de scherpe randjes ervan af te halen, moet ik het echt doorvoelen.

En natuurlijk moet je dan ook weer een moment vinden waarop je de knop omschakelt. Ik denk dat we zelf heel goed weten wat ons gelukkig maakt. Dus op een gegeven moment ga ik actief die dingen opzoeken waar ik blij van word. Ik hou van sporten, dat klaart mijn hoofd. Maar ook het inbouwen van structuur en ritme in de dag, helpt mij door moeilijke fases heen. Tijdens lock-downs wordt de structuur van mensen zodanig onder hun voeten vandaan getrokken, dat je daar letterlijk labiel van wordt. Omdat ik ondernemer ben en niemand mij vertelt wat ik moet doen en wanneer, ben ik op een gegeven moment zelf weer heel bewust discipline gaan aanbrengen in mijn leven.”

 

Zoektocht naar Geluk

 

“Ik zie het zo; het leven gaat onvermijdelijk ook gepaard met downs. Dat hoort erbij en dat is niet iets waar je bang voor hoeft te zijn. Je moet er alleen wel voor zorgen dat er een gezonde balans is tussen je ups en je downs. De downs moeten niet de overhand gaan nemen. En dat is een zoektocht die we denk ik allemaal hebben; de zoektocht naar geluk. Het leven is nu eenmaal niet altijd in balans. Ik geloof er dus ook niet zo in dat je steeds in positieve energie moet zijn. De kunst is dat wij als mensen leren ‘how to turn the negative into a positive picture’. Oftewel; wat is de les die je eruit leert? Als je de moed hebt om bij jezelf na te gaan waarom je je zo voelt en waar het vandaan komt, worden de downs ook waardevol en constructief. Emoties is energy in motion, die moeten vloeien. Dus als jij je emoties gaat blokkeren, blokkeer je je energie en daar word je op den duur mentaal en fysiek ziek van. De mens bestaat voor een groot deel uit water; dat moet stromen!”  

Wat heeft de afgelopen periode je gebracht?

 

“Een heleboel zelfkennis. Ik ben dichter bij mijn kern, mijn soul purpose gekomen. Ik heb keuzes gemaakt die dichter bij mijn hart liggen, waar ik onder ‘normale omstandigheden’ nog zeker 10 jaar over had gedaan om moed te verzamelen om daarvoor te gaan. We zaten gevangen in de matrix. En waarom zou je dat doorbreken als het allemaal goed gaat? Maar het maakt wel dat je niet leeft naar je hart, maar naar je hoofd. Soms moeten de omstandigheden heel lelijk worden om jezelf over een drempel heen te helpen om keuzes durven te maken. In deze tijd maken we dus enorme sprongen, omdat we niet anders meer kunnen. Doordat je voor het eerst weer reconnect met jezelf kun je eigenlijk ook niet anders meer dan te leven naar je hart. Wat dat betreft ben ik ook heel dankbaar voor wat er nu gebeurt. En daarnaast heb ik een ontzettend waardevol nieuw netwerk opgebouwd met supermooie mensen. Mensen met wie je op waardenniveau verbindt. Dat voelt bijna als voor het leven…”


De Toekomst

 

“Ik verwacht nog heel veel dingen op ons af gaan komen de komende tijd. Ik probeer daarom verder vooruit te kijken en stappen te nemen voor de langere termijn. Het feit dat ik mijn escape plan aan het voorbereiden ben, geeft mij rust. Het verlegt de focus weg van ‘het probleem’ naar een stip op de horizon waar ik van kan dromen. En natuurlijk weet niemand of de dingen die ik voorzie ook echt gaan gebeuren, maar voor mij werkt het op deze manier. Ik vaar op het vertrouwen dat de dingen die ik echt niet wil, dat ik dat voor mezelf op een andere manier kan regelen of weet te vermijden.

Als ik denk aan de plek die we gekocht hebben in Portugal; ik zie daar een leven voor me waar ik een groot deel van de tijd in mijn eigen energie kan zitten. Ik verwacht dat je toch vooral in de stad te maken hebt met al die gekkigheid. Ik verwacht dat de steden alleen maar groter worden en dat die straks op en top gefacilieerd worden met surveillance. Ik vertrouw erop dat je, door te kiezen voor een geïsoleerd leven op het platteland met rust wordt gelaten.”

 

Angst

 

“Veel mensen zijn op een bepaalde manier bang deze tijd. Ik probeer angst heel erg los te laten. Omdat ik weet hoe destructief het is. En omdat ik weet dat als ik in angst bent, ze me hebben waar ze me hebben willen. Op dit moment voel ik ook geen echte angst meer voor de toekomst. Ik voel vertrouwen dat ik het wel regel, dat ik mijn weg wel vind. Heel lang was mijn grootste angst dat ik door het schoolsysteem waar mijn kinderen in zitten op een gegeven moment met de rug tegen de muur zou komen te staan wat het testen of vaccineren betreft. Doordat ik nu een escapeplan aan het organiseren ben met Portugal, valt ook die zorg van me af. Ik zoek steeds ‘wat is mijn escape?’, ‘waar zit mijn maas in de wet?’. Als ik het vertrouwen heb dat ik die weg gevonden heb, probeer ik de angst los te laten.”

 

Waar een wil is …

 

“Natuurlijk realiseer ik me dat het niet voor iedereen is weggelegd om een stuk grond te kopen in Portugal om zelfvoorzienend te gaan leven. Tegen de mensen die niet in die luxepositie zitten, zou ik willen zeggen; ga je verdiepen in de collectieve initiatieven die er al zijn en kijk of je je daarbij kunt aansluiten. Vervang de tijd die je besteedt aan het consumeren van negatief nieuws door tijd waarin je gaat zoeken naar alternatieven. Er zijn zoveel mooie dingen gaande in deze tijd. In de angstpsychose vergeet je te zien hoeveel positieve ontwikkeling er gaande is. Geweldige alternatieven, die zich nu in een sneller tempo ontwikkelen dan ooit! Ga je daarmee verbinden. ‘Waar een wil is, is een weg’, dat staat los van je portemonnee. Alles in perceptie. En natuurlijk is dat niet makkelijk, maar het is niet onmogelijk. Dat wordt het pas als je zelf de overtuiging hebt dat het onmogelijk is!

 

Vertrouwen

 

“Ik haal vertrouwen uit het feit dat ik tegenwoordig zoveel kruisbestuiving, zoveel nieuwe connectielijnen zie ontstaan. Vanuit zo’n diversiteit aan persoonlijkheden, achtergronden en hoeken, die allemaal een gemene deler hebben. Namelijk die connectie op waardenniveau. Het energieveld dat we daarmee creëren is zo powerful. Ik ben ervan overtuigd dat we in de buurt komen van het percentage dat nodig is om een collectieve verandering teweeg te brengen. Verandering komt nooit vanuit de massa. Daar moeten we op vertrouwen, want hoop doet leven!”

Nadia’s Tips een Positieve Mind & Flow

 

  1. Check in bij jezelf welke simpele dingen jou gelukkig maken en zorg dat je die op dagelijkse basis implementeert in je leven. Ga sporten, dansen, spreek af met vrienden. Het kunnen hele simpele dingen zijn. Door dagelijks geluksmomentjes te creëren, doorbreek je de negatieve flow. Want alleen vanuit positieve energie kun je iets positiefs bijdragen aan het geheel en iets positiefs manifesteren.

 

  1. Als positiviteit niet vanzelf komt, moet je er zelf even actief aan trekken. Durf te zien dat je soms een hoopje ellende bent. En geef jezelf dan die schop onder je kont om negatieve patronen te doorbreken en op zoek te gaan naar vertrouwen. Bouw aan je structuur, werk aan je discipline, dat geeft voldoening. Ga bewust kiezen voor dingen waarvan je weet dat goed voor je is.

 

  1. Velen van ons zijn bang om gecontroleerd te worden, onderdrukt te worden door anderen. Maar ik denk dat vrijheid en de beperking daarvan voor het grootste deel plaatsvindt in je eigen mind. ‘Free your mind, and the rest will follow’. Als je jezelf gevangenhoudt in negatieve gedachten, ga je nooit vrij en blij zijn, ongeacht de omstandigheden. Realiseer je dus dat de grootste onderdrukking en dus ook power voor bevrijding komt vanuit je eigen mind. Wat er ook gebeurt; we hebben altijd controle over onze eigen gedachten. In feite heb je dus altijd zelf de controle, als je je maar bewust bent van je gedachten. Probeer negatieve gedachten om te draaien en kies bewust de woorden die je gebruikt. Want positieve gedachten en formuleringen leiden ook tot positieve acties.

 

  1. Neem wat meer afstand van negatieve berichten en de continue informatiestroom. Kies ervoor om je gsm eens 2 weken weg te leggen. Of spreek met jezelf af maar 1 uur per dag je social media te checken. En kies verder heel bewust wat je leest. Neem in die periode alleen maar informatie tot je waar je positieve energie van krijgt. Zoek boeken uit waar je hoop of visie uithaalt. Verdiep je in de waanzinnige nieuwe dingen die ontwikkeld worden in deze tijd. Ga dromen over wat je zelf zou willen voor de toekomst. Daar zit hoop en perspectief. Dat is wat de mensheid momenteel nodig heeft. Je zal verbaasd zijn wat het met je energie doet. En natuurlijk betekent dat niet dat alle ellende er niet is. Maar net als met het ervaren van geluk; perceptie speelt een grote rol. We hebben zelf de controle over wat we zien, waar we onze hoop of wanhoop op vestigen.

 

  1. Als je je een tijdje focust op het positieve en daardoor weer dichter bij je kern staat, je weer steviger in je schoenen staat, dan kun je ook weer beter met de enorme informatiestroom omgaan. Als je eenmaal hebt geproefd aan hoe je je eigen energie kunt opkrikken, als je hebt geleerd hoe je kunt zien hoeveel mooie dingen er ook voortkomen uit deze crisis, dan kun je daar ook makkelijk naar terug. Als dat lukt, kun je de negatieve nieuwsberichten gebruiken in je voordeel. Om vanuit die kennis en je gevoel betere keuzes te maken voor jezelf in de toekomst.

 

  1. Zelf heb ik het geluk dat ik een steady gezin heb, dat ik op 1 lijn zit met mijn man, mijn ouders en mijn zus. Wij vormen al jaren een soort tribe in de stad. Dat is mijn harde kern. En daar haal ik heel veel vertrouwen uit. Ik kan me voorstellen dat er ook veel mensen zijn die niet zo’n veilige basis hebben vanuit hun familie. Maar ook met ‘gekozen familie’ zie ik in korte tijd zo’n mooie dingen gebeuren. Vorm dus je eigen tribe met mensen die je dat gevoel van vertrouwen geven. Dat hebben we nodig als mens. Je gedragen voelen door je community, dat je daarop kan terugvallen, dat je die liefde hebt dichtbij. Mensen waar je ook af en toe op mag leunen.

 

Rating: 3.6666666666667 sterren
6 stemmen

LEES OOK

Fiona (34, Ondernemer)
“De verandering moet van binnen uit komen.Dat is al aan de gang en het is unstoppable!”

Petra (38, docent Engels)
"Dat we in deze tijd mogen leven, is fantastisch. Dat meen is serieus.
Maar wel ook heftig!"

Saskia (45, Communicatieadvies)

"Laten we durven twijfelen; vragen stellen in plaats van meningen poneren."


GOOD TO KNOW

De interviews op MindFlow'rs.nl geven een inkijkje in de persoonlijke visie en mindset van mensen die kritisch zijn over het huidige Corona-beleid en zijn bedoeld om mensen te inspireren die zoekende zijn in deze roerige tijd. Wanneer je verschillende interviews leest, zal je ontdekken dat deze visies verschillen. Sommige mensen die ik sprak zijn overtuigd van een achterliggend plan, anderen stellen zich enkel kritische vragen bij bepaalde beleidskeuzes. Het is een bewuste keuze dit hele spectrum aan bod te laten komen. Daarom dit verzoek:

Laat je inspireren door de verhalen die jou aanspreken
en hou het respectvol richting de mensen die er een andere visie op nahouden! 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Bertram
2 jaar geleden

Dit zijn mooie berichten over door meerdere dalen gaan en begrijpen dat die onderdeel zijn van de oplossing, anders gaan kijken,jezelf gaan sturen naar evenwichtiger leven en het opbouwen van een positieve mindset en merken dat dat helpt, kracht en energie geeft. Hoopgevende initiatieven ontdekken aansluiten bij mensen die je enthousiasme oproepen, en gaan en gaan samenwerken.