Wendy: Ik geloof dat wij als een vuurtoren in de mist ons licht gaan schijnen en dat dát aantrekkelijk wordt.”

Gepubliceerd op 12 juli 2021 om 14:48

Wendy over Corona 

Visie op de pandemie:

“Never waste a good crisis.”
Corona (al dan niet gepland) wordt gebruikt als middel om het huidige systeem af te laten brokkelen en het te laten transformeren naar een nieuw systeem.
Controle wordt het betaalmiddel
voor steeds meer (schijn)veiligheid.


Grootste uitdaging in Corona-tijd:
In vertrouwen te blijven.


Mantra:
Uiteindelijk komt alles goed.

 

Tips van Wendy
Must-reads: Gezond verstand, De Andere krant
Boeken/ Podcasts: Alle boeken van Christina von Dreien, Time Bender - Tijn Touber, Cosmic Woman - Tessa Koop, Worden wij wakker? - Marcel Messing, Society 4.0 - Bob de Wit, De twaalfde planeet - Zecharia Sitchin, De fontein, vind je plek - Els van Steijn, Verslaafd aan liefde - Jan Geurtz.
Muziek voor de Tijd: De Spotify playlist “Verbonden Wereld Heart openers”, vol met prachtige muziek om je frequentie te verhogen.  

 


IN GESPREK MET WENDY

Paniek


“Ik had zelf al heel snel door ‘dit klopt niet’. Bij de eerste lock-down heb ik even gedacht ‘zou het dan toch?’, maar ik keek om me heen en zag ze niet met bosjes neervallen. Is dit echt iets waar we zó bang voor moeten zijn dat het deze verstrekkende maatregelen rechtvaardigt? Ik heb een aantal hele bewuste vriendinnen, die me overlaadden met de theorieën die destijds rondgingen. Dat was pittig. Ik heb drie maanden zelf heel intensief onderzoek gedaan. Elke avond zat ik tot diep in de nacht te lezen op het web; ik kon niet meer stoppen. Als gevolg van mijn ongeremde nieuwsgierigheid raakte ik steeds meer in paniek. Alle complotten en rabbit holes heb ik gezien, waardoor ik achteraf gezien op een gegeven moment zelfs in een soort depressie beland ben.”

 

Rouw & Relatieproblemen

 

“Ik deelde veel op social media over de dingen die ik las en stuitte daardoor op veel onbegrip en weerstand bij mensen om me heen. Familie zei tegen me ‘moet je niet hulp gaan zoeken, volgens ons gaat het niet zo goed met je.’ Het was een soort van rouwen. Wij hebben ons eerste kindje verloren dus ik weet wel hoe rouwen voelt. Maar op een bepaalde manier was het rouwproces van afgelopen jaar taaier. Het besef dat de wereld nog meer fucked up is dan ik dacht, ging me niet in de koude kleren zitten. Alleen kreeg ik nu niet de erkenning uit mijn omgeving voor mijn emoties van verdriet en boosheid die bij rouw horen. Ik kon er niet met hen over praten. Dat was heel heftig en verdrietig. Gelukkig had ik steeds mijn zus om op terug te vallen en die heeft me wel door wat donkere stukken heen kunnen navigeren.

Het ging zelfs zover en zo snel dat mijn huwelijk er bijna aan kapot ging. Mijn man vond mij heel extreem en ik denk dat ik dat ook was. Ik was continu agitated en wilde iedereen wakker maken. Ook mijn man. Maar hij is heel rationeel en ik doe alles op gevoel. Ik voelde ‘dit klopt niet’ en dat ging ik staven met wat ik las. Voor hem werkt het andersom; hij moet eerst begrijpen wat hij leest en dan pas gaat hij voelen. Dat duurt langer, want hij moet door alle informatie heen. Dan riep ik ‘ja maar, je voelt toch dat het niet klopt?’. We stonden op een gegeven moment echt lijnrecht tegenover elkaar. Wat voor ons daarin geholpen heeft, is om even afstand te nemen van elkaar. Elkaar de ruimte geven om allebei ons eigen ding te doen en tot rust te komen. Om van daaruit een nieuwe afstemming te vinden. Geef het de tijd. Koppel je los van de ander. Ga zien wat van jou is en wat van de ander en ga van daaruit de afstemming weer vinden. Ik denk dat dat de belangrijkste tip is die ik daarin heb voor andere mensen.”

 

Dankbaar

 

“Hoewel ik dat in het begin helemaal niet kon zien, ben ik inmiddels ook dankbaar voor de verschillen tussen ons. Als mijn man net als ik volledig in de paniek was geschoten, was dat geen fijne situatie geworden. Dan waren we twee zielige hoopjes op de bank geweest. Met zijn nuchterheid bewaakte hij de rust en hield hij me ook scherp. Hij zorgt voor de grond onder mijn voeten en ik voor de wind in zijn haar, haha!

Dat is misschien ook nog wel een mooie tip; probeer in de communicatie met de ander oog te hebben voor elkaars nobele intenties. Want die zijn er aan beide kanten. Probeer eerst te begrijpen wat iemands intentie is. Zelf heb ik bijvoorbeeld zo enorm lopen rammelen, omdat ik mijn dierbaren wilde beschermen. Ik deed dat vanuit liefde. Mensen die volledig meegaan in het beleid, doen dat ook vanuit een goede intentie. Als mensen zich daarin begrepen voelen en niet voelen weggezet, ontstaat er meer ontspanning. Dan wordt het ook makkelijker om een gesprek voeren.”

 

Verbonden Wereld

 

“Na een aantal pittige maanden kwam voor mij het besef dat hetgeen ik mee bezig was, niet de manier was. Wat als ik dat hele stuk parkeer en me ga focussen op de nieuwe wereld? Want naast die wereld die heel donker is, gebeuren er ook zoveel mooie dingen. Zo kwam ik op het idee om alle ‘strijders’ bij elkaar te brengen, gelijkgestemden te verbinden en ons samen te richten op de toekomst. Want dan kunnen we ontdekken dat we meer gemeen hebben dan dat we verschillen en dan kunnen we uit de strijd. Ik denk dat we allemaal een vrije, liefdevolle, gezonde en veilige wereld willen. Alleen de aanvliegroute is vaak anders.

En zo kwam ik op het idee voor de Verbonden Wereld; een platform voor wereldverbeteraars, waarheidszoekers in de breedste zin van het woord. Het hoeft niet over Corona te gaan. Verbonden Wereld is er ook voor mensen die zich bezighouden met moeder aarde, voeding, hulpverlening of met educatie. Hoe zou dat anders kunnen? Ik heb de overtuiging dat we qua visualisatiekracht als mens heel veel in ons hebben. Dus niet ‘waar ben je tegen?’, maar ‘waar ben je voor?’. Dat is hoe we kunnen manifesteren!

Lessen

 

“Wat ik achteraf gezien anders had kunnen doen? Ik had de strijd niet meer gevoerd. Ik heb een jaar lang iedereen van wie ik hou willen behoeden om dat vaccin te nemen. Dat is mijn grootste zorg geweest. Er zijn wereldwijd heel veel wetenschappers die kritisch tegengeluid laten horen. Ik heb dat allemaal willen delen. Maar uiteindelijk is er niet naar gekeken of is het niet voor waar aangenomen; ze hebben dus allemaal het prikje genomen. Ik heb dus een jaar lang lopen rammelen en trekken en het heeft 0 zin gehad; mensen hebben een vrije wil.

Uiteindelijk bleef er niks anders meer over dan naar mijn eigen angsten te kijken. En erop te vertrouwen dat wat er op aarde afspeelt iets is wat mijn beperkte ego overstijgt. Ik ben mijn innerlijke processen aangegaan door intensief te gaan schilderen. En tijdens het schilderen alleen maar voelen en al het verdriet wat daarbij hoorde haar reinigende werking laten doen. Daarna voelde het ook min of meer als een opluchting. De kogel was nu toch al door de kerk, strijden had geen zin meer en van daaruit ontstond de behoefte om onze verschillen in perspectief te harmoniseren."

 

Karakter

“Ik denk dat karakter ook echt wel een rol speelt in hoe de dingen voor mij gelopen zijn. Ik ben een temperamentvol persoon. En dit hele gebeuren greep mij zo erg aan; ik kon niet anders. Dit is wie ik ben! Het voelde op een bepaalde manier ook als een missie; dit is waarvoor ik op aarde ben gekomen. Ik was altijd al het rebelse kind, dat zich verzette tegen bepaalde systemen. Waar ik vroeger nog weleens aan mezelf kon twijfelen, ben ik door Corona veel meer in mijn kracht gaan staan. Ik dacht ‘zie je wel, ik ben niet gek, we leven dus echt in een systeem dat te gek is voor woorden!” En met die vurige energie ben ik gaan overtuigen.

‘Liefde is de kus tussen donker en licht’ wordt weleens gezegd. Ik hoop dat het ons lukt om weer boven de verschillen te kunnen uitstijgen. Je hebt nu eenmaal dwarsliggers nodig om de rails recht te houden. In het afgelopen jaar heb ik mijn gelijk boven geluk gezet. De komende tijd wil ik mijn geluk weer boven mijn gelijk zetten. Ik wil toe naar een houding van acceptatie dat we hier anders over denken. Jouw visie is niet minder waard dan de mijne. Alleen ik kijk anders. Dat is denk ik een zuivere manier van het grotere plaatje zien en elkaar in waarde laten. Let’s agree to disagree.”

 

Groeien

 

“In dat opzicht biedt dit hele gebeuren ook weer zoveel kansen om te groeien. Zelf zit ik momenteel in een moeilijke fase in het contact met mijn vader. Hij zei op een gegeven moment ‘ik hoop dat iedereen verplicht gevaccineerd wordt.’ Ik heb geprobeerd om in het gesprek met hem daarover op relationeel niveau met hem in te steken. ‘Wat denk je dat dit met mij doet als dochter? Voor mij is mijn vader iemand die mij beschermt. Hoe vind je het vanuit dat perspectief dat ik dan tegen mijn wil in verplicht gevaccineerd zou worden?’

Ik denk dat het goed is om steeds oog te hebben voor het onderliggende thema dat wordt geraakt. Wat is de les? In mijn geval gaat het bijvoorbeeld om het gevoel van veiligheid en erkenning. Ik ben iemand voor wie erkenning belangrijk is. Zeker erkenning van mijn vader. Op dit onderwerp geeft hij me niet de erkenning die ik zoek. Waarom is dat zo belangrijk? Wat zegt dat over mij? Want dát is mijn thema. Dat is het werk wat echt belangrijk is om te doen om erboven uit te kunnen stijgen. En om jezelf zo hoog mogelijk te kunnen laten vibreren in deze wereld.”

Tips

“Wat ik op basis van mijn ervaring zou willen meegeven aan andere mensen? Zorg goed voor je balans. Blijf leuke dingen doen en ga je verbinden met gelijkgestemden. Zij spreken jouw taal. Dat heeft mij heel erg geholpen. Zelf ben ik ook gaan schilderen om me te uiten, omdat ik een klankbord in mijn directe omgeving miste. Zoek dus ook een manier om je gevoel te kunnen uiten. Schrijven, dansen, zingen, schilderen; gebruik je creativiteit om expressie te geven aan je gevoelens. Wat voor mij verder een belangrijk inzicht is geweest, is dat gras niet harder gaat groeien door eraan te trekken. Probeer dus in het contact met andere mensen te kijken waar je wél op kunt verbinden. Waar kun je wél gesprekken over voeren? Eigenlijk komt het neer op; laad je op, ga naar buiten, pak dat zonlicht en ga je verbinden. Want het is pittig en voor je het weet, lig je als een hoopje ellende op de bank…”

 

Angst is Angst


“Dat is misschien wel het grootste inzicht dat ik afgelopen jaar opdeed. Het maakt niet uit aan welke kant je staat; ‘angst is angst’. Ik was net zo goed angstig, maar dan voor een controlestaat. Door dat besef kan ik ook meer compassie voelen. Voorheen dacht ik als ik iemand alleen in z’n auto zag zitten met een mondkapje op ‘dan ben je toch echt dom’. Nu vind ik het oprecht zielig dat mensen zo bang zijn. De uitdaging is, welke angst je ook hebt, dat je die angst kunt aankijken en transformeren in jezelf, zodat je op een hoger niveau gaat vibreren en het niet zoveel vat meer op je heeft.

 

Voorleven

 

“Persoonlijk geloof ik ook niet echt meer dat je mensen nog bewust kunt maken met een stroom aan informatie.
In het begin hebben we een hele snelle groeicurve gehad als groep die zich op een andere manier bewust werd dan de media ons wil doen laten geloven. Maar ik denk niet dat er nu nog veel mensen tot inzicht gaan komen op die manier, als je al een jaar lang de tijd hebt gehad, inclusief alle lock-downs en de shocking dingen die zijn gebeurd.

Als ik kijk naar mijn vriendinnen; die zien dat ik het afgelopen half jaar een leuk leven heb geleid. Dat ik ondanks de maatregelen allerlei dingen heb ondernomen met leuke mensen. Zij zien dat ik aan het bewegen ben in de parallelle wereld. Ik denk dat de beweging eerder op die manier verder op gang gaat komen; dat mensen daardoor geïnspireerd worden. Want ik geloof wel dat meer mensen last zullen gaan krijgen van de jas die steeds strakker gaat worden. Terwijl er ook mensen zijn die leren er als water omheen te gaan. Ik geloof heel erg dat wij als een soort vuurtoren in de mist ons licht gaan schijnen en dat dat aantrekkelijk wordt. Het gaat om voorleven. Niet van ‘zo moet je doen’. Maar wij moeten het gaan voorleven als bewuste mensen en dat wordt denk ik heel aantrekkelijk.”  

De Toekomst

 

“Het spirituele helpt me om hetgeen waar we nu inzitten in een groter perspectief te zien. De boeken van Christina von Dreien bijvoorbeeld, die laten zien dat alles waar we nu inzitten voortkomt uit een kosmisch plan. En dat de transformatie naar een nieuwe wereld geleidelijk mag gaan. Maar ik maak me soms toch wel zorgen hoor. Wat het vaccineren betreft is de kogel nu door de kerk. Daar heb ik mee te leven. Maar ik ben wel bang voor vaccinatieschade. Ik vrees dat er veel slachtoffers gaan vallen. Dat vind ik nog het lastigste om los te laten. Dan denk ik ‘gaan we straks naar een nieuwe wereld, is de helft van mijn familie weg.’ En ik hoop niet dat de jongere generatie hierdoor getraumatiseerd achterblijft. Dat het een verloren generatie wordt.”

 

Ouderschap

 

“Zelf heb ik twee zoontjes van 8 en10. Mijn man en ik stonden zoals gezegd lijnrecht tegenover elkaar. Tot het beleid ook de kinderen ging raken. Toen waren we het gelukkig volledig met elkaar eens. Wij doen niet mee aan het test- en vaccinatiebeleid voor kinderen. Mocht het zover komen, houden we de kinderen thuis en gaan we thuisonderwijs geven. Hoe lastig dat ook is als je kinderen eenmaal in het schoolsysteem zitten. Als het moet, gaan we een jaar reizen om ze uit het systeem te halen. Maar vooralsnog lukt het nog met de school van de kinderen. Zolang men onze mening accepteert en er ruimte is om niet mee te doen, is het goed.

Wat ik wel lastig vind, is de enorme programmering die plaatsvindt op school. Mijn zoon kwam laatst thuis met het verhaal dat ze een oefening hadden gedaan in de klas dat ze elkaar moesten overtuigen om zich te laten vaccineren. Of wat hen voorgeschoteld wordt op het Jeugdjournaal. ‘Leuk he, mama? Over 10 jaar is iedereen gechipt’, zei mijn zoon laatst. Maar over de mogelijke nadelen daarvan wordt niet gepraat.”

Just getting started…

 

“We zijn er denk ik ook nog lang niet. We’re just getting started eigenlijk. Tot nu toe is alles wat in die agenda staat uitgekomen. Mondkapjesplicht, het vaccinatiepaspoort, de avondklok, de testmaatschappij. Het is allemaal uitgekomen. In het minst erge scenario begint het hele verhaal weer opnieuw in de herfst met alle vals positieven die uit de PCR-testen naar voren komen. Maar ik vrees dat door het vaccineren bij veel mensen het immuunsysteem om zeep is geholpen, waardoor mensen veel zieker gaan worden.

Ik geloof zelf dat er ook gevaar bestaat voor niet-gevaccineerden. Ik gebruik daarom allerlei oliën, drink dennennaalden thee en slik zink en vitamine D. Ik weet natuurlijk niet of het zo is. Welk scenario uitgerold gaat worden, maar ik ben me voor de zekerheid wel veel meer gaan verdiepen in zaken als natuurlijke voeding, kruidenleer, vitamines en celzouten. We kunnen zoveel met de natuur om ons heen.”

 

Plan B


“Of ik ook bepaalde voorzorgsmaatregelen heb genomen voor een eventuele cyberpandemie? Nou, ik heb wel twee kasten vol met eten, een gasfles om te koken en een waterfilteringsysteem in huis. En ik heb Heirloom zaden gekocht. Verder hebben we ons geld omgezet in goud en crypto, omdat het ons niet slim lijkt om met alles wat er nu gebeurt je geld op de bank te houden. Het maakt niet uit in welk ‘kamp’ je zit. Het ligt best voor de hand dat we een enorme inflatie gaan krijgen. Zelf denk ik dat we naar een digitale munt gaan, met nog meer controle door de staat.

Uiteindelijk weet niemand natuurlijk zeker hoe het zich zal gaan ontwikkelen. Maar ik merk wel dat ik me rustiger voel sinds ik dit soort dingen gedaan heb. Want er zat ook een stukje paniek op het nadenken over dat soort scenario’s. Nu voel ik me voorbereid. En als het niet nodig is, is het ook niet erg. Een regenton is altijd goed, net als een eigen moestuin. Ik vind dat ook wel passen bij de nieuwe wereld waar we naar toe willen.”

 

Vertrouwen

 

“In het dealen met dit soort mogelijke toekomstperspectieven haal ik vertrouwen uit het feit dat ik de parallelle samenleving heel erg zie groeien. Ik denk dat we niet moeten vechten tegen het systeem. Maar dat de uitdaging wordt ervoor te zorgen dat we zo min mogelijk met het systeem te maken hebben. Mogen we niet naar een festival omdat we niet gevaccineerd zijn? Dan bouwen we ons eigen festival! Mogen we niet reizen; in Nederland zijn ook mooie plekjes! Kunnen we niet meer naar de supermarkt? Dan gaan we naar boeren. Mensen zijn creatief; we gaan er als water omheen. Daar ben ik van overtuigd!”

 

Rating: 4.2 sterren
5 stemmen

LEES OOK

Saskia (45, Communicatieadvies)

"Laten we samen durven twijfelen; vragen stellen in plaats van meningen poneren."

Petra (38, docent Engels)
"Dat we in deze tijd mogen leven, is fantastisch. Dat meen is serieus.
Maar wel ook heftig!"

Fiona (34, Ondernemer)
“De verandering moet van binnen uit komen.Dat is al aan de gang en het is unstoppable!”


GOOD TO KNOW

De interviews op MindFlow'rs.nl geven een inkijkje in de persoonlijke visie en mindset van mensen die kritisch zijn over het huidige Corona-beleid en zijn bedoeld om mensen te inspireren die zoekende zijn in deze roerige tijd. Wanneer je verschillende interviews leest, zal je ontdekken dat deze visies verschillen. Sommige mensen die ik sprak zijn overtuigd van een achterliggend plan, anderen stellen zich enkel kritische vragen bij bepaalde beleidskeuzes. Het is een bewuste keuze dit hele spectrum aan bod te laten komen. Daarom dit verzoek:

Laat je inspireren door de verhalen die jou aanspreken
en hou het respectvol richting de mensen die er een andere visie op nahouden! 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.