Audrey: "Het is zó belangrijk dat we elkaar als mens blijven zien; in wezen zijn we allemaal gelijk.”

Gepubliceerd op 17 mei 2021 om 22:48

Audrey over Corona

Visie op de pandemie:

Een geënsceneerd ‘probleem’ waarbij het door- en uitvoeren van een nieuwe wereldorde mogelijk wordt gemaakt, maar waarbij de uitkomst nog zeker niet vaststaat!

Grootste uitdaging in Corona-tijd:

Op je eigen pad blijven lopen (in jezelf blijven geloven en vertrouwen hebben in eigen handelen) en blijven geloven in een mooie toekomst.

Mantra:

Spreek je eigen waarheid.

 

Tips van Audrey

Inspirators: Podcast KUKURU, Tijn Touber, Aaron Doughty.
Nieuwsbronnen: Niet specifiek een bron die ik regelmatig bezoek. Ik kijk veelal toegestuurde filmpjes op youtube of bitchute.

Boeken: De vier inzichten van Don Miguel Ruiz, De dag der dagen van Ira Levin, Het sprookje van de dood van Marie-Claire van der Bruggen, De meeste mensen deugen van Rutger Bregman.

Muziek: SALT, Cigarettes after Sex, 80’s new wave.


In gesprek met Audrey

Van angst naar kritiek

 

“In het begin van de Corona-crisis ben ik – net als een groot deel van de Nederlanders – heel bang geweest. Ik bleef braaf thuis met m’n gezin en áls we naar buiten gingen nam ik een paraplu mee om afstand te houden. Heel erg, als ik er nu op terugkijk. We keken ook elke dag het journaal en dan het liefst de editie van 18.00 uur, die van 19.30 en die van 20.00 uur. En dan ook nog het Jeugdjournaal samen met de kinderen, want we vonden het belangrijk dat zij dat keken. Al vrij snel is daarin een omslagpunt gekomen. Gevoelsmatig had ik steeds meer zoiets van ‘dit klopt niet’. Ik denk dat dit ook gesterkt werd door gesprekken die ik voerde met mensen in mijn omgeving die kritisch waren. Vervolgens ben ik zelf onderzoek gaan doen en dan ga je steeds meer beseffen ‘waar zijn we eigenlijk mee bezig met z’n allen?’.

 

Down the Rabbit hole

 

“Wanneer je online gaat zoeken naar informatie, kom je op een gegeven moment in bepaalde informatiebubbel. Op Facebook bijvoorbeeld zie je alleen nog maar dingen voorbijkomen die passen bij datgene waar je naar op zoek was om je eigen waarheid te staven. Daar ben ik zelf een tijdje te diep in gegaan, waardoor ik me op een gegeven moment ook druk maakte over allerlei theorieën uit Amerika rondom QAnon etc. Tot ik besefte ‘dit is het ook niet’. Na een gesprek met een vriendin van mij, Sascha, kwam ik tot het inzicht dat je je beter kunt richten op dingen die in je eigen cirkel van invloed liggen. Waar zit jouw kracht? Waar kan jij jouw licht schijnen en probeer dat uit te vergroten. Dus veel meer lokaal dingen gaan doen. Ik realiseerde me dat ik daar veel meer aan had dan me intensief bezighouden met allerlei theorieën uit de Verenigde Staten. Want daar zijn er genoeg van en ook al klinken ze aannemelijk, ik leef hier in Nederland, ik heb hier mijn leven te volbrengen. Dus ik concentreer me op wat er hier speelt en hoe ik hier het verschil kan maken.”

 

Spiritualiteit

 

“In die periode dat ik me afvroeg ‘wat kan ik doen in deze tijd?’ kwam ik via een kennis in aanraking met de ’21 days of abundance challenge’ van Deepak Chopra. Als je daaraan meedoet, kom je in een app-groep, waarbij je 21 dagen lang elke dag een affirmatie, een meditatie en een opdracht krijgt. Abundance betekent overvloed. En dat kun je op allerlei manieren invullen; bijvoorbeeld wat geld betreft, maar het kan ook gaan over liefde of positiviteit. Het meedoen aan die challenge heeft me veel gebracht. Ik kwam tot het inzicht dat de invloed die ik kan uitoefenen is ‘mijn licht laten stralen’. In de breedste zin van het woord. Door bijvoorbeeld zoveel mogelijk mensen te helpen met reiki. Maar ook door positief te blijven. Na het volgen van de challenge ben ik ook verder het spirituele pad op gegaan. Ik heb bijvoorbeeld nog reiki niveau 2 en 3 gehaald. En ik ben vanuit die spirituele invalshoek ook op een heel andere manier tegen de Corona-crisis aan gaan kijken.”

 

Energetisch Verbonden


“Wat voor mij erg helpend is geweest, is het besef dat alles wat leeft energetisch met elkaar verbonden is. Hoe mooi zou het zijn als we ons meer zouden focussen op het gegeven dat we in wezen allemaal gelijk zijn? Dat is in de praktijk best moeilijk; ik probeer daar zelf ook nog steeds mijn weg in te vinden. Maar in deze tijd is het zo belangrijk ervoor te zorgen dat we elkaar als mens blijven zien. Als je alle schijnbare tegenstellingen tussen man/ vrouw, gekleurd/ blank, voor/ tegen de Corona-maatregelen loslaat, dan zie je dat we allemaal gewoon mens zijn en in basis dezelfde behoeften hebben. Alle mensen hebben de verbinding, energie en warmte van elkaar nodig. Dat kan op liefdesgebied, maar ook in familierelaties, in het contact met kennissen, maar zelfs ook met vreemde mensen. Dat laatste ervaar je bijvoorbeeld heel intens wanneer je elkaar als ‘gelijkgestemden’ vindt tijdens bijvoorbeeld het ‘koffie drinken’ op het Museumplein in Amsterdam of op het Malieveld in Den Haag. Ik ben daar een aantal keer geweest en daar tref je allerlei generaties. Wat ze gemeen hebben, is een bepaalde bezorgdheid over ‘hoe gaat het verder?’. Want hoe het vroeger was, dat komt niet meer terug. Ook energetisch gezien zijn we klaar voor een ander tijdperk. Maar hoe de invulling gaat zijn van het nieuwe tijdperk, dat is spannend. Dat kan twee kanten op gaan…” 

Vuur


“Wat ik graag aan mensen wil meegeven, is dat het heel belangrijk is om je hart, je gevoel te volgen. Want dat is ‘jouw pad’. En dat kan ook prima het pad zijn van het volgen van alle Corona-maatregelen en het nemen van het vaccin. Vorig jaar zou ik dat niet zo hebben kunnen zeggen. Toen voelde ik veel meer vuur om mensen te overtuigen ‘word eens wakker!’ Ik ben gestopt met mensen willen overtuigen. Het heeft geen zin om aan mensen te duwen of trekken om ze op jouw pad te krijgen. Die mensen zitten al op een ander pad. Het kost je teveel energie en het brengt ook een negatieve energie over op degene, die ander die je wellicht dierbaar is. Nu voel ik meer berusting in de overtuiging dat ieder zijn eigen pad heeft. Vaak is dat hetzelfde pad, wat ieder op z’n eigen tempo loopt. En er zijn ook mensen die op een ander pad lopen. Laten we respect hebben voor elkaar.
En hopen dat de verschillende paden wel dezelfde kant op gaan. Door je uit te spreken, kun je hoogstens een zaadje planten bij de ander, dat wie weet ooit tot uiting komt. Maar de tijd van overhalen, overtuigen, het vuur erachter, dat is geweest.”


Omslagpunt

“Ik richt mijn energie nu liever op het verbinden met gelijkgestemde mensen. Kijken naar wat we wél kunnen, waar onze macht ligt als groep. Ook hierin put ik vertrouwen uit het feit dat we allemaal energetisch verbonden zijn. Als je zienswijze of frequentie hetzelfde is, heb je automatisch een soort link met elkaar. Zo bouw je samen aan een verhoogd bewustzijn. En misschien dat we daarmee in het collectief toch eraan kunnen bijdragen dat meer mensen ervoor open gaan staan. Ik hoop dat er op een gegeven moment een omslagpunt komt, waarop het bewustzijn kantelt en ‘onze frequentie’ wordt overgenomen door de massa.

Op dit moment is het nog zo dat veel mensen zoiets hebben van ‘ik houd me aan de maatregelen, want het heeft niet zoveel negatieve gevolgen voor mij. Zo erg is het niet om een mondkapje te dragen of een testje te doen’. Tot er op een gegeven moment een punt komt dat het wél raakt. En dan zie je dat mensen wel kritisch worden en zelf informatie gaan zoeken. Toen de maatregelen ook de kinderen gingen raken begin dit jaar, is er zo’n omslagpunt geweest voor veel ouders. Het mooie is dat je dan dus ook allerlei initiatieven ziet ontstaan, zoals Moederhart. Dat resoneert dan ook opeens bij een grote groep. Ik denk dat sommige dingen spiritueel gezien ook tijd nodig hebben om te rijpen…”

 

Tweedeling

 

“Je ziet nu nog wel een duidelijke tweedeling in de maatschappij met aan de ene kant de groep die voor vaccinaties is, die zich aan de regels houdt, die geen moeite heeft met het dragen van een mondkapje of het afnemen van testen. En aan de andere kant de die-hard activisten of mensen die er heel nuchter in staan van ‘aan mijn lijf geen polonaise’. Hoe ik daartegen aankijk? Ik ben van nature een positief persoon. Ik geloof dus ook dat we uiteindelijk bij elkaar gaan komen. Dat heeft voor mij ook weer te maken met het feit dat we als mensen energetisch met elkaar verbonden zijn en elkaar nodig hebben. Als iedereen elkaar meer in de waarde laat; ‘ik draag geen mondkapje en dat is prima, jij draagt wel een mondkapje en dat is ook prima’ en de liefde voor elkaar meer terugkomt. Als we elkaar niet meer met vuur bestrijden. Dan geloof ik dat we naar elkaar toe gaan groeien en dat er dan iets komt wat elementen van beide kanten heeft en wat werkt voor ons allemaal. Ik geloof daar echt in, ook al ziet het er nu misschien somber uit…”

 

Je eigen tribe

 

“Als je bijvoorbeeld kijkt naar die vaccinatiepaspoorten die worden doorgevoerd. Als je je wel laat vaccineren, kun je ‘het oude leven voortzetten’. Als je je niet wil laten vaccineren, zullen er nieuwe mogelijkheden, communities, verbindingen ontstaan waardoor ook die groep gewoon z’n leven kan blijven leiden. Er zal dus altijd een keuze zijn. Blijf je bij het oude? Ook prima! Of ga je op zoek naar iets nieuws? Mensen die neigen naar het ontwikkelen van nieuwe dingen, zijn veelal mensen die hoger in hun vibratie zitten. Dat zijn mensen die ook niet zoveel waarde hechten aan materiële dingen. Ik heb het winkelen bijvoorbeeld niet gemist. Laten we dus positief blijven met z’n allen en erop vertrouwen dat we er iets moois van kunnen maken. In dat kader is het wel goed om mensen op te zoeken met wie je je eigen stam of tribe kan vormen.”

Anders zijn


“Als ik naar mezelf kijk en naar de ouders op de school van mijn zoontje bijvoorbeeld, voelt het alsof ik de enige ben die er op deze manier in staat. Ik heb al verschillende mails gestuurd aan de school over dat wij als gezin niet mee doen aan het testen en zeker niet zonder klachten. Ik vind het niet lastig dat ik de enige ben in die groep die er zo over denkt. Dat heeft ermee te maken dat ik altijd al iemand ben geweest die bij wijze van spreken gewoon een gekke gele broek aantrekt, omdat ik dat leuk vind. Ik heb poep aan wat mensen denken, om het zo maar even te zeggen. Ik heb ook van begin af aan nergens een mondkapje gedragen en ben nog zelden in een vervelende discussie beland daarover. Denk dat daarin ook meespeelt hoe je in je eigen energie zit. Op Instagram krijg ik wel soms vervelende reacties van mensen. In het begin, toen ik nog zoiets had van ‘iedereen moet wakker worden’, ging ik dan de discussie aan. Dan kwam ik met informatie, websites en onderzoeken. Nu laat ik die dingen gaan. Bovendien heb ik vooral volgers die er min of meer hetzelfde over denken.”

 

Opvoeding

 

“Hoe het voor de kinderen is dat wij er een andere mening op nahouden dan de andere ouders? Onze dochter van 13 vond het in het begin vervelend dat ik geen mondkapje droeg ‘iedereen kijkt naar je’ zei ze dan. Inmiddels is ze er wel aan gewend. Ik geef de kinderen op deze manier in elk geval mee dat je echt ergens voor kunt gaan staan als je erin gelooft. We hebben wel duidelijk de afspraak gemaakt met de kinderen dat als er op school een onderzoek gedaan zou worden, een thermometer in hun oor of een stokje in de neus, dat ze moeten zeggen dat ze dat niet willen, dat ze dat eerst moeten overleggen met hun ouders en dat ze naar huis gaan. Voor ons heeft dat ermee te maken dat we niet willen participeren in iets, wat iets anders in stand houdt. Door het testen komt er meer data beschikbaar op basis waarvan de regering dan weer nieuwe regels maakt die ons beperken. Wij doen daar niet aan mee. ‘Ja maar mam, dan kan ik dus niets meer straks’, zegt mijn dochter dan weleens. Ik ben ervan overtuigd dat dat zich vanzelf oplost. Dat er initiatieven komen waardoor het wel mogelijk is om naar de film te gaan. In een schuur met een groot scherm bijvoorbeeld. Het komt wel goed; mensen zijn zo flexibel en vindingrijk… De kinderen zijn nu nog jong, waardoor we dat als ouders voor hen kunnen bepalen. Als onze dochter straks 16 is, zullen we deze dingen opnieuw met haar gaan bekijken.”

 

Omgaan met de Dood

 

“Wij willen ons ook niet laten vaccineren, omdat we vertrouwen op de kracht van ons immuunsysteem. En als ik Corona zou krijgen, kan het zijn dat het schadelijk is voor me is en dat ik heel ziek word en moet revalideren. Dat is dan hoe het is. Dat hoort ook bij het leven. Net als het feit dat mijn vader vorige maand met Covid is overleden. Ik denk dat de manier waarop wij als Westerse samenleving tegen de dood aankijken ook een belangrijk thema is in deze tijd. Aan het begin van de Corona-crisis zag je dat heel sterk, de overtuiging ‘niemand mag doodgaan’. Tegen elke prijs moesten en zouden onze kwetsbaren beschermd worden. Maar hebben die mensen er eigenlijk wel om gevraagd om opgesloten te worden? Om de laatste fase van hun leven alleen te zijn, in afwachting van de dood?
Ik vind het eerlijk gezegd mensonterend om mensen die keuzevrijheid te ontnemen.

Het feit dat je komt te overlijden is een gegeven. De dood hoort bij het leven. Zoals ik het zie, is onze tijd hier op aarde niet meer dan een tussenstation om lessen te leren. Wij zijn zoveel meer dan ons aardse lichaam. Als je dood gaat, verlaat je je lichaam en ga je als licht, liefde, energie weer terug naar de bron. Wanneer een naaste overlijdt en je bekijkt het op deze manier, hoeft het helemaal geen drama te zijn. Daarmee maak je het voor de ander alleen maar makkelijker om vredig weg te gaan. Ik ben ervan overtuigd dat we een heel andere samenleving zouden hebben als we anders met de dood om zouden gaan. Ik zou iedereen dan ook willen meegeven om het gesprek hierover aan te gaan met je dierbaren. De taboe die er ligt om doodgaan mag ervan af, want eigenlijk is het juist een cadeautje als een dierbare terug naar de bron mag gaan.

Rating: 3.6666666666667 sterren
3 stemmen

LEES OOK

Petra (38, docent Engels)
"Dat we in deze tijd mogen leven, is fantastisch. Dat meen is serieus.
Maar wel ook heftig!"

Lotte (36, Consultant ICT branche)
:"Laat ons focussen op het creëren van een fijne wereld voor onze kinderen"

Saskia (45, Communicatieadvies)
"Laten we durven twijfelen; vragen stellen in plaats van meningen poneren."


GOOD TO KNOW

De interviews op MindFlow'rs.nl geven een inkijkje in de persoonlijke visie en mindset van mensen die kritisch zijn over het huidige Corona-beleid en zijn bedoeld om mensen te inspireren die zoekende zijn in deze roerige tijd. Wanneer je verschillende interviews leest, zal je ontdekken dat deze visies verschillen. Sommige mensen die ik sprak zijn overtuigd van een achterliggend plan, anderen stellen zich enkel kritische vragen bij bepaalde beleidskeuzes. Het is een bewuste keuze dit hele spectrum aan bod te laten komen. Daarom dit verzoek:

Laat je inspireren door de verhalen die jou aanspreken
en hou het respectvol richting de mensen die er een andere visie op nahouden! 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.